Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.03.2022.

13:35

"Đoković najveći? Onda je za mene to Federer"

Alekander Vaske, nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Nemačke, za Tenis Magazin je pričao o Rodžeru Federeru i Novaku Đokoviću.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Vaske, koji je nekada bio 89. igrač sveta, prisetio se svojih susreta sa Federerom za kog tvrdi da je najveći teniser svih vremena.

"Ako kažu da je Novak Đoković najveći svih vremena, onda je za mene to Rodžer Federer. U mojim očima, najbolji ste ne samo kada ste uspešni, već kada promenite celu igru. Uradio je to na impresivan način. Njegova elegancija i stil igre nisu viđeni pre, uz tu skromnost koji ima. Imam najveće poštovanje za Rodžera, ne samo kao igrača već kao i osobu. Rodžer ne brine da li je u fokusu kamere ili ne. On je ono što jeste, prijateljski raspoložen i uvek ljubazan prema ljudima na visokim pozicijama", kaže Vaske.

Nemački teniser je između ostalog rekao i da se nada da će Federer sa teniske pozornice otići na dostojanstven način.

"Gledajući ostatak njegove karijere, nadam se da je neće završiti na tužan način. To bi za njega svakako bilo poražavajuće. Voleo bih da opet eksplodira i pokaže svoju magiju. Za njega, sve je u tome da napusti teniski teren sa dignitetom i igrajući", zaključio je Vaske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu