Dolgopolov: Možda ću biti ubijen, možda ću ja morati da ubijem

Bivši teniser Aleksandar Dolgopolov objavio je na svom Instagramu da se priključuje ratu u Ukrajini.

Izvor: B92, SI
Podeli

Dolgopolov je svoj poslednji profesionalni meč odigrao 2018. godine, a sad se pridružuje ukrajinskoj vojsci. Na svom je Instagramu pre desetak dana objavio da je deo opreme za rat nabavio u Zagrebu.

U razgovoru za "Sports ilustrejted" osvajač ATP turnira u Umagu iz 2011. govorio je na tu temu: "Možda ću biti ubijen, možda ću ja morati da ubijem nekoga. Šta da kažem? Ovo je rat".

Intervju je nekoliko puta prekidan zbog granatiranja. Dolgopolov tvrdi da je dosad imao sreće.

"Ne mogu vam opisati kakav je osećaj dok na vas pucaju. Odluka da stupim u rat je bila teška i opasna. Zamenili smo rekete i mreže za puške i metke. Možda nisam savršeno spreman, ali sada se osećam ugodno s oružjem
", rekao je Dolgopolov.

Na kraju je zaključio: "Znam da su ruski teniseri rekli 'Stop ratu', ali za mene to nije dovoljno jaka poruka. To nije poruka kojom se osuđuju potezi njihove zemlje. Ako vladajuća tela svetskog tenisa žele da nastave da igraju, mislim da bi javno trebalo da osude svoju zemlju i vladajuće za njihove odluke. To je jedini način na koji ruski narod može zaustaviti Putina. A koliko sada vidimo, u Rusiji mnogo ljudi podržava ovakvo stanje, oko 70%. Oni zapravo misle da je rat u Ukrajini ništa. Sve je to smešno, mozgovi su im isprani propagandom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.