Nova vest
Tenis

Subota, 20.11.2021.

12:20

Bivši čelnik ATP: Bojkotovati ZOI u Pekingu

Kris Kermod, bivši predsednik ATP, smatra da bi svet sporta morao da pokaže jasnu reakciju na ponašanje kineskih vlasti u slučaju teniserke Šuai Peng.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Bivši čelnik ATP: Bojkotovati ZOI u Pekingu
Foto: Profimedia

Teniserka kojoj se praktično gubi svaki trag posle objave da je bila prinuđena na seksualne odnose sa bivšim vicepremijerom Kine, još nije viđena posle te objave na društvenoj mreži.

Ljudi iz sveta tenisa i sporta uopšte su proteklih dana žestoko pritisnuli Kinu tražeći dokaze da je sa bivšom broj jedan igračicom u dublu, sve u redu, ali osim spekulativnih fotografija, za koje se ne zna kog su datuma, nisu dobili jasan dokaz.

Otuda su sve glasniji pozivi na konkretnu akciju, pa se tim povodom oglasio i Kermod.

"Kada profesionalni sportista nestane u Kini, da li je onda prava stvar otići i učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu? Mislim da nije", rekao je Kermod.

On je zatražio od relevantnih institucija i organizacija da snažnije i odlučnije krenu u akciju u slučaju kineske teniserke, a od kineskih vlasti da budu "transparentniji".

"U ovom momentu, naša jedina briga je Šuai Peng", podvukao je Kermod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve