Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.10.2021.

08:55

Bogut napisao, pa obrisao zbog tenisera: Dvostruki standardi

Mejl koji je procureo proteklog dana, u kom stoji da i nevakcinisane igračice mogu da igraju na Australijan openu, uzburkao je duhove.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Bogut napisao, pa obrisao zbog tenisera: Dvostruki standardi
Foto: Profimedia

Kako je preneo novinar Ben Rotenberg, tamo stoji da će i teniserke koje nisu primile duplu dozu vakcine, moći da igraju na prvom grend slemu sezone uz dvonedeljni karantin.

Sve je to naravno povuklo i priču da bi isto moglo da važi i za tenisere, ali i problem, jer sada mnogima u Australiji nije pravo što se teniseriima gleda kroz prste.

Jedan od onih koji je reagovao na vest na Tviteru, bio je i bivša NBA zvezda Endrju Bogut, pre nego što je objavu brzo obrisao.

"Stanovnici Viktorije NE MOGU da uđu u Viktoriju i vrate se kućama pod istim uslovima, dok teniseri mogu da bi tamo igrali tenis", napisao je Bogut.

Usledila je lavina kritika običnih građana Australije preko društvenih mreža, koji su ljuti zbog najavljenih duplih standarda.

"Dupli standardi u ovim mejlovima koji su procureli, da se nevakcinisanim dozvoli da igraju u Melburnu. Ovo ne može biti istina, zar ne?", napisao je jedan od njih.

Kako god bilo, ostaje da se narednih dana razjasni pozicija, tačnije da li će će premijer Dan Endrjuz ostati pri tome da se nevakcinisanima ne dozvoli ulazak u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve