Lajović: Drago mi je što ću igrati u Beogradu

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je da mu je drago zbog toga što će igrati na ATP turniru u Beogradu i da Srbija zaslužuje da ima ATP turnir.

SSIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Lajović, koji je bio na žrebu, rekao je da se dobro oseća i da je trenirao posle Monte Karla, a da će imati i nekoliko dana pre početka turnira, jer ne igra prvo kolo.

"S jedne strane, za srpske igrače može da bude rasterećujuća okolnost to što nema publike, jer je uvek teško igrati pred domaćom publikom. Ali, kad bismo mogli da biramo uvek bismo izabrali tu vrstu pritiska kao izazov, jer nije česta situacija možemo da igramo kod kuće. Srbija zaslužuje da ima ATP. To je lepa prilika za sve srpske tenisere", rekao je Lajović.

Lajović je poslednji put u Beogradu igrao pre devet godina, a naveo je da se seća svega i da je vreme od tad "bukvalno proletelo". Kazao je da se nada da će se vreme poboljšati do početka turnira, ali da će igrači morati da se snalaze.

Dodao je da je "najrealnija situacija" da Novak Đoković prodje u finale i da bi za turnir najbolje bilo da tad protiv njega igra bilo ko od srpskih tenisera.

Novi ATP turnir u Beogradu biće priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske.

"Velika je šansa da igram na tom turniru. Nezgodna je nedelja, jer je odmah pred Roland Garos, može da se desi da neku nedelju preskočim i igram u Beogradu, pa da idem u Pariz. Ima nekoliko dana da se napravi raspored, ali bih voleo da igram u našem glavnom gradu", kazao je Lajović.

Lajović će posle Beograda otići u Minhen, Madrid i Rim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.