Nova vest
Tenis

Sreda, 17.03.2021.

12:55

Kirjos psiholog – nudi pomoć za depresivne

Nik Kirjos je odustao od dolaska na Masters u Majami, ali će u pauzi očigledno imati šta da radi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kirjos psiholog – nudi pomoć za depresivne
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Australijanac, kog mnogi smatraju jednim od "loših momaka" svetskog tenisa, ipak se u poslednje vreme dosta trudi da popravi svoj imidž.

U Melburnu je 2020. bio jedan od glavnih inicijatora kampanje za pomoć ugroženima u požarima u Australiji, a tokom pandemije koronavirusa je u Kanberi kupovao i raznosio hranu na kućne adrese onim kojima je to bilo potrebno.

Sada je Nik otišao korak dalje - nudi psihološku pomoć svima koji su u depresiji.

"Ova poruka je za sve one koji se muče sa motivacijom, svrhom svog postojanja, za sve one koje ne žele da ustanu iz kreveta, sve je to OK. Bio sam u situacijama na koje nisam ponosan, ljudi mi stalno govore kako traćim svoj talenat, kako sam razočaranje. Borio sam se sa odvratnim rasizmom, slušao ljude oko sebe kako kažu da su izgubili nadu. Znam kako je to kad misliš da niko ne razume probleme koje imaš u svojoj glavi. Sada vam kažem, sve će biti u redu, uživajte u prelepom životu pred vama, radite ono što vas čini srećnim. Ne propuštajte priliku tek tako. Osećajte se slobodnim da me pozovete ako se osećate izgubljeno ili osećate da ne možete više. Ovde sam za vas", poručio je Kirjos na svom Instagramu.

Australijanac ove sezone ima skor od četiri pobede i dva poraza i trenutno je 50. na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve