Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.01.2021.

14:56

Novinar: Ponašaju se budalasto; Keš: Niko ne voli da je zaključan

Bivši šampion Vimbldona, Pat Keš, stao je u odbranu tenisera koji sju odlukom vlasti države Viktorija i organizatora ostavljeni bez mogućnosti da treniraju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novinar: Ponašaju se budalasto; Keš: Niko ne voli da je zaključan
Foto: EPA/DAVE HUNT

Keš je u uključlenju u jedan program uživo, imao verbalni okršaj sa novinarom Karlom Stefanovićem, koji je smatrao da se pojedini teniseri ponašaju "budalasto".

Keš, koji je takođe i trener najbolje kineske igračice, Đijan Vang, takođe je u strogom karantinu.

Ipak, za razliku od mnogih u Australiji, on je na strani igrača koji se nalaze u zaista neverovatnim okolnostima.

"Zaista mi je žao zbog svih tih letova, to je svakako nešto što nisu planirali da se dogodi. To je posebno teška situacija za tenisere koji sad moraju da sede u hotelskim sobama dve nedelje i da se posle očekuje da igraju pet setova pod ekstremnim uslovima", rekao je Keš.

Ta izjava je razljutila domaćina programa na "Kanalu 9", Karla Stefanovića.

"Pat, razumem šta kažeš, ali zabrinut sam da neki teniseri ne shvataju šta se dešava. Usred smo pandemije i turnir se održava što mislim da je pravo čudo od strane Tenis Australija, uradili su neverovatan posao. Imate tu neke igrače koji se ponašaju stvarno budalasto. Zašto bi oni bili trenirani drugačije od bilo kog drugog, ako prekrše pravila, zar ih ne bi trebalo poslati kućama?", upitao je Stefanović koji je upotrebio izraz "pork chops", što u slengu može da značu "budalasto ponašanje".

Keš mu nije ostao dužan.

"Nisam siguran da znam o čemu govorite kada kažete 'budalasto', ali mi smo u svemu ovome već šest meseci, putujemo svetom i mnogi igrači zaista respektuju čitavu situaciju. Još nisam video da neki igrač ili trener radi zaista nešto blesavo kako bi sebe ili bilo koga drugog stavio pod veliki rizik. Tako da nisam siguran o kakvim incidentima govorite", dodao je Keš.

Stefanović je rekao kako su se mnogi igrači potem društvenih medija žalili na uslove u karantinu, ali je Keš i na to imao odgovor.

"Ovde su neki od najboljih sportista sveta, svi oni žele da izađu napolje, nisu navikli da budu zaključani. Svi oni shvataju da ako su zaključani, da su im šanse da osvoje Australijan open, zbog čega su i došli, potpuno nestale. Da je bilo nekih ozbiljnih kršenja, siguran sam da bi ti igrači bili kažnjeni, ili treneri, svejdno. Ipak, mislim da treba imati razumevanja za celu situaciju", zaključio je Keš.

Pročitajte još:

* Kirjos: Đoković je budala

* Đoković dobio odgovor i on glasi "Ne"

* ATP: Đoković šest nedelja od Federera, rekord Nadala

* Novak sa balkona: Molim vas, oslobodite nas VIDEO

* Đoković je vođa - ovo su zahtevi organizatorima Australijan opena * Dnevnik karantina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve