Nova vest
Tenis

Petak, 31.07.2020.

08:01

Đoković je jedini igrač koji je donirao novac u tri različite zemlje

Povodom koronavirusa mnoge svetske ličnosti su pomagale različitim donacijama, ali se Novak Đoković posebno istakao.

Izvor: SS

Autor: SS

Đoković je jedini igrač koji je donirao novac u tri različite zemlje
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Naime, najbolji svetski teniser je jedini igrač koji je pomagao u tri različite zemlje.

Srpski igrač se pojavio kao jedini igrač tenisa, ili verovatno uopšte iz sportskog sveta, koji je u ovim testiranim vremenima doprineo sredstvima u Srbiji, Italiji i Španiji.

Valja napomenuti da su poslednje dve među najteže pogođenim u Evropi.

Naravno, Federer i Nadal prikupili su više od tri miliona dolara igrajući meč u Africi početkom ove godine. Takođe, donirali su znatne sume onima koji su bili pogođeni pandemijom Covid-19 u njihovim zemljama.

Novak Đoković, lider Saveta igrača ATP-a, preuzeo je inicijativu za formiranje fonda za olakšice za niže rangirane igrače koji bi im finansijski pomogli u periodu pandemije.

Pored toga, Fondacija Novaka Đokovića više puta je donirala respiratore i svu potrebnu opremu bolnicama.

Ono što je posebno privuklo pažnju svetskih medija jeste doniranje neotkrivenog iznosa bolnicama u Bergamu u Italiji u ranim fazama pandemije.

Pre toga, Novak Đoković i njegova supruga Jelena prikupili su milion evra u domovini za kupovinu respiratora i druge potrebne medicinske opreme.

Nedavno je donirano i 5.000.000 dinara Novom Pazaru u momentima dok je bilo dramatično na jugu Srbije.

"Iako je Novak Đoković izazvao mnogo kritika zbog organizovanja "Adrija tura" u Beogradu i Zadru, niko ne može poreći da je čovek velikog srca koji zaslužuje poštovanje zbog svojih dobrotvornih aktivnosti", zaključuje sajt "sportskeeda.com".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve