Nova vest
Tenis

Petak, 05.06.2020.

14:00

Đoković o borbi sa vetrenjačama: Najveći razlog zašto sam u teniskoj politici

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pričao je o "borbi sa vetrenjačama" gostujući na TV Prva.

Izvor: PT

Autor: PT

Đoković o borbi sa vetrenjačama: Najveći razlog zašto sam u teniskoj politici
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Srpski teniser kaže da zna da ne može da zadovolji svakoga i da sve što radi, radi iz dobre namere.

Na pitanje da li se ima problem u borbi sa vetranječama, Novak kaže:

"Imam, svako od nas u svom nekom domenu i oblasti... verujem u izreku 'da svako nosi onoliki krst koliki mu je namenjen i koliko može da iznese'. Ja sam privilegovan da se bavim sportom u koji sam se zaljubio kao dečak i da potom budem najbolji u tome, obaram rekorde, da ulazim u istoriju ovo sporta. Trudim se da imam neki pozitivan pogled na sve. Sve te vetrenjača, svi ti izazovi su podstrek", kaže Đoković i dodaje:

"Ima dana i trenutaka i nekih mečeva kada ne uživam kao u nekim drugim prilikama. Kada je ceo stadion protiv mene, kada ljudi pokušavaju da izvuku nešto negativno iz konteksta onoga što pokušavam da uradim van terena... ali dobro, ne možeš zadovoljiti svakoga. Znam da mi je srce na pravom mestu, sve radim iz dobrih namera, trudim se da budem svestan svega u celom teniskom ekosistemu".

Đoković je rekao da je to razlog zašto u teniskoj politici.

"To je i najveći razlog što sam u teniskoj politici skoro deset godina i zašto aktivno učestvujem u tome. Za igrače koji dolaze iz teniskog vrha to uglavnom nije slučaj jer imate toliko obaveza, nemate energiju i za to... Izabrao sam takav put jer mislim da igrači veruju u mene i veruju da mogu da doprinesem pozitivnim promenama za njih. Mi smo lep i tradicionalan sport, ali smo konzervativni i zadrti. Moramo da modernizujemo sport".

Opširnije gostovanje Đokovića pogledajte na linku ispod, a o "borbi sa vetrenjačama" slušajte na kraju klipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d