Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.06.2020.

16:45

Čuveni teniser veruje u 'rušenje' Federerovog rekorda

Bivši britanski broj jedan Greg Rusedski smatra da će Rodžeru Federeru teško biti da sačuva rekord u broju titula na Grend slemovima.

Izvor: MT

Autor: MT

Čuveni teniser veruje u 'rušenje' Federerovog rekorda
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

On je dodao da su Novak Đoković i Rafael Nadal trenutno spremniji od Švajcarca, te da će najverovatnije i oboriti taj rekord.

Rusedski je prokomentarisao i trenutnu situaciju sa koronavirusom.

"Šala koja kruži kaže da je Rodžer operisan i da je čitava turneja otkazana sve dok on ne bude bio spreman. Očigledno da je koronavirus veoma ozbiljna situacija i da je zdravlje ljudi trenutno prioritet. Ali, ovak prekid je Rodžeru dao vremena da se oporavi od poslednje povrede", rekao je Rusedski.

Rodžer Federer u avgustu puni 39 godina.

"Mislim da će mu biti poprilično teško da se izbori za Grend slem kada sve ponovo krene. Tada će mu biti 39 godina, a osvajanje glavnih turnira u sa toliko godina biće veoma teško. Gledam video snimke kako Novak Đoković trenira, Nadal se vratio na teren i jednostavno ne vidi kakve nove dimenzije Federer može doneti u svojoj igri da bi osvojio GS titulu u ovoj fazi karijeri", dodao je on.

Ipak, Rusedski kaže da Federera nikada ne smete da otpisujete.

"Prošle godine na US openu, Rodžera je umorila vrućina i izgubio je u četvrtfinalu. Bila bi sjajna priča kad bi mogao da pobedi, ali i dalje mislim da su Đoković i Nadal momci koje će ostali juriti da pobede. Onda sledeći tek dolazi Federer na toj listi. Nikad ne možete da ga otpišite", zaključio je Rusedski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve