Nova vest
Tenis

Subota, 16.05.2020.

17:39

Kirjos se napio, pa ponovo udario na Đokovića VIDEO

Australijski teniser Nik Kirjos je ponovo govorio o kvalitetima Novaka Đokovića.

Izvor: LN

Autor: LN

Kirjos se napio, pa ponovo udario na Đokovića VIDEO
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Kirjos i Mari su bili deo Intagram "lajva" u kojem su se bavili mnogim temama, uz "barem šest" čaša vina koja je popio Australijanac.

Jedna od tema je bio i njihov prvi susret, u Montrealu 2014. godine kada je bilo 6:2, 6:2 za Britanca.

"Dao si mi četiri gema tog dana. Bukvalno sam se osećao kao da ne znam šta je tenis. Hteo sam da izađem sa terena posle prva četiri gema", opisao je taj meč Kirjos, koji je iste godine, prethodno na Vimbldonu, "veoma ubedljivo" pobedio Nadala.

"Očekivao sam više od tebe tog dana", naveo je Mari, a Kirjos se nadovezao, "I ja sam takođe. Ali onda si krenuo da mi vraćaš servis, što Rafa nije uspevao, i onda sam skapirao da sam u problemu".

Mari je rekao Kirjosu da misli da se on u tim trenucima predao, ali Nik je uzvratio komplimentima.

"Nisam se predao, jednostavno si bio predobar. Već sam ti rekao da mislim da je trebalo da imaš jednu od najboljih karijera svih vremena, ali šta je - tu je", kazao je Kirjos, a onda u razgovor "ubacio" Đokovića.

"Ne želim da ovo postane kontroverzno, ali, iskreno, mislim da si bolji od Đokovića. To je moje mišljenje. Ljudi na društvenim mrežama će videti ovo i reći, 'Ne, Đoković je osvojio toliko i toliko Slemova', a ja razmišljam - Đoković je igrao 'između dve vatre' kada sam ja servirao, nije mogao da mi riternira, a ti si bio u fazonu da ćeš odalamiti lopticu za viner".


Mari nije bio saglasan sa Nikom, te je istakao "da rezultati pokazuju drugačije", ali je Kirjos imao spreman odgovor.

"Da, ali oni pravi znaju. Đoković je pokušavao samo da beži od mog servisa poslednjih par puta kada smo igrali, ali ti si me 'jurio'. Nisam mogao da te promašim lopticom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve