Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.04.2020.

17:35

"Teniska sezona je gotova"

Francuski teniser Luka Puj smatra da se teniska sezona ove godine neće nastaviti.

Izvor: MT

Autor: MT

photo by Matthew Stockman/Getty Images

Suspendovanje svih takmičenja na snazi je od 12. marta zbog pandemije koronavirusa, a plan je da se turniri nastave 13. jula.

Puj, međutim, nije optimista.

"Nisam za potpuni prekid sezone, naprotiv. Stvarno želim i jedva čekam da se sezona nastavi tako da možemo da igramo, osetimo pritisak, sav adrenalin koji takmičenja donose. Nažalost, kako sada stvari stoje, ne vidim da teniska sezona može da se nastavi. Naš sport je malo drugačiji od ostalih, u smislu da igramo svake nedelje, igramo u različitim zemljama, na različitim kontinentima", rekao je Puj.

Puj smatra da sve dok se granice svih zemalja ne budu otvorile, od nastavka sezone neće biti ništa.

"Sve dok igrači ne budu bili slobodni da putuju kako žele, ne može da se nastavi sezona. Bilo bi nepravedno za Amerikance da ne mogu da dođu na Rolan Garos ili za Francuze da ne mogu otići na US open. Mislim da većina ljudi misli isto. Kada vidite kako se bolest brzo širi u ovom trenutku, biće veoma komplikovano za organizatore u SAD, Francuskoj, Španiji, Italiji...", dodao je Puj.

"Čuo sam da je zatvaranje granica počelo i u Južnoj Americi. To utiče na ceo svet. Proći će mnogo, mnogo vremena dok se stvari ne vrate u normalu, kao što je bilo ranije", zaključio je Puj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve