Nova vest
Tenis

Petak, 27.03.2020.

09:59

Ćorić objasnio zašto ne može da pobedi Đokovića

Borna Ćorić, sada već 23-godišnji teniser, pričao je za "TennisMagazin" o tome zašto nije među najboljih deset tenisera.

Izvor: PT

Autor: PT

Ćorić objasnio zašto ne može da pobedi Đokovića
Photo by Kevin Lee/Getty Images

Hrvatski igrač na ATP turu nalazi se već dugi niz godina, ali za sada potencijal koji poseduje nije uspeo da pretvori u rezultat.

"Teško mi je da objasnim zašto nisam u TOP 10. Puno truda treba da se dođe do tog nivoa. Moram da napredujem u svim segmentima igre, posebno na servisu i forhendu. Bekhend mi je najbolji udarac, ali i tu ima prostora za napredak. Moj tenis u ovom trenutku nije dovoljno dobar za TOP 5, ali trudim se maksimalno i žestoko radim na sebi", rekao je Borna.

Ćorić kaže da je veliku ulogu u njegovoj karijeri imali Ljubičić i Ivanišević.

"Sa 13 godina sam bio izgubljen, nisam trenirao, nisam dobro igrao i još sam se povredio. Goran je tada bio uz mene, pomogao mi je u najtežem trenutku u karijeri".

Hrvatski teniser u karijeri je pobeđivao Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali protiv Đokovića nije osvojio nijedan set u četiri meča.

"Novak i ja imamo sličan stil igre, a on sve to radi malo bolje. Verovatno je to razlog zašto ga još nisam pobedio".

Ćorić je loše otvorio sezonu, na Australijan openu i u Buenos Ajresu je ispadao u prvom kolu, dok je u Riju stigao do polufinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve