Vajda: Nisam želeo ni da odem da se vidim sa Novakom

Ko zna šta bi bilo sa karijerom Novaka Đokovića da nikada nije ni upoznao Marijana Vajdu...

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Julian Finney/Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Julian Finney/Getty Images

Pročitajte još Što se tiče tenisa, "ništa više neće biti isto"

Slovački trener je tokom godina postao sinonim za uspehe najboljeg tenisera planete.

Dok je sezona suspendovana, Vajda je u razgovoru sa slovačkim medijima govorio o počecima saradnje sa Novakom, te se osvrnuo i na "ne-teniske" aspekte svog odnosa sa srpskim igračem.

"Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad svojoj najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener", izjavio je Vajda.

Posle nekoliko godina velikih uspeha, Marijan i Novak su morali da se rastanu 2017. godine... Na sreću, na samo godinu dana.

"Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim... Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu"
, ističe Vajda.

Pročitajte još Vajda: Zahtevao sam od Novaka da završi sa Imasom i ponovo jede ribu

Vajda se prisetio i svoje igračke karijere, tokom koje je uspeo da dođe do 34. pozicije na planeti i da osvoji dve ATP titule.

"Ispunio sam sve što sam želeo. Moje ambicije kao igrača su bile velike, ali sam srećan zbog svega. Sve je bilo u redu. Takođe, trenerska karijera se ispostavila kao dobra", podvukao je Slovak.

Slovak je trenersku karijeru počeo 1996. godine sa Dominikom Hrbatijem, potom je radio sa Karolom Kučerom, a od 2006. sarađuje sa Đokovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.