Nova vest
Tenis

Subota, 11.01.2020.

13:01

Nadal se izvukao, sledi novi "klasik" sa Đokovićem u istorijskom finalu!

Teniseri Španije igraće protiv Srbije u finalu premijernog izdanja ATP kupa u Australiji.

Izvor: AK

Autor: AK

Nadal se izvukao, sledi novi
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Španci su u drugom polufinalu u Sidneju savladali domaćina Australiju dobivši oba meča u pojedinačnoj konkurenciji.

Prvo je Roberto Bautista Agut lako nadigrao Nika Kirjosa sa 6:1, 6:4 posle manje od sat i po igre.

Usledio je duel najbolje rangiranih igrača dve selekcije, mladi Aleks de Minor je poveo protiv Rafaela Nadala, ali je iskusni "Bik sa Maljorke" uspeo da preokrene i donese Španiji finale sa 4:6, 7:5, 6:1.

Trinaest godina mlađi De Minor je brejkom u prvom gemu meča "prelomio" prvi set u kojem Nadal nije uspeo da parira servisu Australijanca.

Usledila je neizvesna borba u drugom, u kojem je Australijanac podlegao pritisku prilikom servisa za taj-brejk, pa Nadal brejkom u 12. gemu stiže do 1-1.

Usledio je odlučujući set u kojem je presudilo iskustvo Španca. Nadal je bio mnogo mirniji i sigurniji, pa je strpljivom igrom stigao do dva brejka za nedostižnih 4:0 nakon čega je rutinski priveo set i meč kraju.

Pobedu Španaca na 3-0 postavili su Karenjo Busta i Felisijano Lopes, koji su sa 2-1 u setovima savladali Gučionea i Pirsa.

Prvi meč u singlu u finalu na programu je u nedelju od 8.30 kada će se boriti Dušan Lajović i Bautista Agut, a potom sledi novi teniski "klasik" i 55. međusobni duel Novaka Đokovića i Nadala.

Naš teniser vodi u direktnim duelima 28-26, ali je Španac bio bolji u poslednjem susretu, u finalu Mastersa u Rimu sa 6:0, 4:6, 6:1.

Međutim, Đoković je bio ubedljiv u prethodnom duelu na tvrdoj podlozi, upravo u Australiji prošlog januara sa 6:3, 6:2, 6:3 u finalu prvog Grend slema sezone u Melburnu.

U svakom slučaju, u nedelju nas očekuje istorijski teniski dan jer ćemo dobiti prvog osvajača ATP kupa. Da li će to biti Srbija?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu