"Federerov poslednji Grend slem? Pa to je bilo prošle godine, Isuse Hriste!"

Proslavljena teniserka Martina Hingis govorila je o aktuelnom momentu u svetu tenisa.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Lintao Zhang/Getty Images
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Hingis je zablistala kao veoma mlada – sa 16 godina je bila najbolja na svetu i time ispisala istoriju.

Nekoliko puta se penzionisala, a prvi put neposredno pre nego što je prvi Grend slem, na Vimbldonu 2003, osvojio Rodžer Federer.

"On je osvojio prvi Slem kada sam se ja povukla tak oda deluje kao da je šest godina mlađi od mene, zar ne?", rekla je 39-godišnja Hingis za "Metro" i nastavila:

"Njegova efikasnost je neverovatna. Iskusan je i zna svoje telo i rutinu i to je sve izuzetno bitno za njega kako bi srušio sve rekorde. Neverovatno je videti (Federera) kako igra na ovom nivou i dalje"
.

Federer je bio jako blizu da osvoji 21. Grend slem u karijeri, ali ga je u finalu Vimbldona za ustavio Novak Đoković.

"Poslednji Slem je osvojio pre dve godine. Pa, to je bilo prošle godine (2018.), Isuse Hriste! Mora da i dalje razmišlja o tome, znam da ja bih... Verovatno...", kaže Švajcarkinja.

Hingis je govorila i o narednoj teniskoj generaciji.

"Zverev, Cicipas... Oni su tu u vrhu već nekoliko godina ali nisu uspeli na slemovima. Posebno Zverev koji nije prošao četvrtfinale, njemu je definitivno potrebno da ga nešto pogura", dodaje Hingis koja ističe da je problem možda u mentalitetu:

"Možda se tu radi o psihološkom faktoru. Ne znam da li na njega utiče pritisak, kod mene je bilo suprotno kada sam bila mlada. Nisam imala šta da izgubim".