Nova vest
Tenis

Subota, 16.11.2019.

18:50

"Žao mi je Đokovića, šta je potrebno da uradi da bi ga poštovali?"

Bivša britanska teniserka Anabel Kroft govorila je o ponašanju publike prema Novaku Đokoviću.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Kroft, koja trenutno radi kao sportski TV voditelj, samo je još jedna u nizu koja je kritikovala navijače zbog ophođenja prema Đokoviću u meču sa Federerom.

Federer je savladao Đokovića u trećem kolu grupne faze Završnog mastersa i eliminisao ga, a tokom meča publika je, kao i tokom cele karijere, bila na strani Švajcarca.

Pročitajte još "Novak može da ućutka Rodžerove navijače za sva vremena"

"Bilo mi je žao Novaka. On je veliki, veliki šampion i neko ko je postigao mnogo toga za ovu igru. Šta je potrebno da uradi kako bi publika navijala za njega? Igrao je prelep tenis i za to dobijao 'pristojan' aplauz. Čak su i aplaudirali na njegove duple servis greške", konstatovala je Kroft.

Ona je istakla da je to poremetilo srpskog tenisera.

"Meni je izgledalo da ga je to poremetilo i da se uvukao u svoju školjku. Nije mogao da se 'potpali'. Bilo mi ga je žao jer je izgledao pogubljeno. Sigurno mu nije bilo lako biti sam protiv 20.000 ljudi", dodaje Kroft.

Pročitajte još "Publika nije bila fer prema Novaku!"

Danijela Hantuhova, takođe bivša teniserka, deli mišljenje Britanke.

"Bilo mi ga je žao jer je on toliko toga uradio za ovaj sport. Šta još mora da uradi da bi ga publika poštovala? Mislim da mu je to ušlo u glavu. Nije nikom ni mahnuo kada je odlazio sa terena, što je razumljivo. Posle svega što je uradio to što mu se dešava je nepristojno. Rodžer je Rodžer ali istovremeno Novak je Novak. Mislim da bi ujednačenija publika bila idealna u tom meču",
istakla je Hantuhova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

262 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d