Nova vest
Tenis

Subota, 16.11.2019.

14:30

Cicipas srušio Federera za plasman u finale u Londonu!

Stefanos Cicipas je prvi finalista Završnog Mastersa u Londonu. On je u polufinalu pobedio Rodžera Federera sa 6:3, 6:4 posle 96 minuta igre.

Izvor: MT/ZK

Autor: MT/ZK

Cicipas srušio Federera za plasman u finale u Londonu!
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Bio je ovo četvrti međusobni meč legendarnog Švajcarca i sedamnaest godina mlađeg Grka, posle ovog meča skor je 2:2.

Federer je rekorder po broju titula na poslednjem turniru u godini, a do meča za plasman u finale je došao nakon pobede nad velikim rivalom – Novakom Đokovićem.

Sa druge strane, Cicipas je i pored poraza u poslednjem kolu od Rafaela Nadala uspeo da se sa prve pozicije grupe "Andre Agasi" plasira u polufinale.

Bio je to još jedan sjajan meč Cicipasa, koji je Rodžeru naneo drugi veliki poraz, prethodno mu je to pošlo za rukom zimus na Australijan openu kada je slavio u četiri seta.

Imao je Grk težak zadatak, publika u Londonu listom je bila naklonjena Federeru, kog je u ovom susretu izdao forhend iz kojeg je napravio čak 17 neiznuđenih grešaka.

Nema sumnje da je ovo sjajan rezultat za Cicipasa kojem je ovo debitantski turnir u Madridu, dok je Federeru, šestostrukom šampionu, ovo bilo čak 16 polufinale na ATP tur finalima.

Cicipas će u finalu igrati protiv boljeg iz okršaja Dominika Tima i Aleksandera Zvereva, taj meč počinje u 21 čas.

Meč je počeo prilikom za brejk i to za Federera, ali je Švajcarac nije iskoristio.

To što njemu nije uspelo, jeste Cicipasu koji je sa dva dobra bekhenda dobio dva poena, došao do prilike za brejk koju je iskoristio i poveo sa 2:0, a potom dobio i servis gem za 3:0.

Rodžer je dobio naredni gem bez izgubljenog poena, činilo se da će uspeti da se brzo stabilizuje i vrati izgubljeno, ali Cicipas nije popuštao.

Na 4:2, Federer je imao čak tri brejk lopte, ali nije ih iskoristio (5:2), da bi potom smanjio na 5:3.

Usledio je maratonski deveti gem, trajao je oko 13 minuta, Videli smo nekoliko fantastičnih poena i nove brejk prilike za Švajcarca, tačnije još tri, ali ni njih nije iskoristio.

I Grk se u tim trenucima mučio, trebalo je da dođe do sedme set lopte koju je konačno iskoristio i posle 47 minuta igre imao je vođstvo u meču.

U drugom setu, videli smo u prvih pet gemova čak tri brejka. Posle 1:1 Cicipas je načinio prvi brejk, Federer potom uzvratio ribrejkom, iskoristivši tek desetu brejk loptu u meču!

Ipak, ni Grk nije stao, poveo je sa 3:2 novim brejkom, a potom odservirao sa 4:2.

Tu se čini se i prelomilo, Federer nije uspeo da nađe način da zaustavi znatno mlađeg protivnika koji je posle 96 miuta iskoristio prvu meč loptu za veliki trijumf.

Tok meča možgli ste da pratite UŽIVO u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d