Nova vest
Tenis

Petak, 15.11.2019.

10:47

"Publika nije bila fer prema Novaku!"

Nekada četvrti teniser sveta, Britanac Greg Rusedski smatra da su pojedini navijači Rodžera Federera prešli granicu dobrog ukusa na meču sa Novakom Đokovićem.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by James Chance/Getty Images

Švajcarac se pobedom od 6:4, 6:3 plasirao u polufinale kao drugoplasirani iz grupe "Bjern Borg" i sada očekuje narednog protivnika.

Međutim, tokom meča, publika je bila u ogromnoj većini na strani Švajcarca, baš kao letos na Vimbldonu. Čini se da u pojedinim momentima nisu umali da se ponašaju kako dolikuje pravoj teniskoj publici.

"To je znak nepoštovanja kada aplaudirate na nečiju duplu servis grešku. To je zaista previše. Nemam ništa protiv da navijači nekog podržavaju, to je njihov izbor, ali morate imati određeni standard ponašanja".

"Mislim da je Novaku sve to bilo snažno u podsvesti, jer je pravio duple greške, publika je na to aplaudirala, a on je opet grešio. Posle brejka je konstantno bio u zaostatku. Nije se oporavio. Mislim da je publika nekad preoštra prema njemu", smatra Rusedski.

Teniski komentator Met Roberts smatra da Federer taj odnos sa publikom sada koristi i kao oružje u mečevima sa Đokovićem.

"Ono što Novaku smeta je to što Federer više od svih igrača dobija tu ljubav od strane publike. Možda ponekad i preterujemo nu tom narativu da publika ne voli Đokovića, on svakako ima podršku, ali kada dođe meč sa Federerom , kao što je sada bio slučaj, ne možete da da ne primetite koliko ljudi vole Federera".

"Đokoviću treba čestitati na tome što uspeva da kanališe i kaže "J...te se" i sve to pretvori u pozitivnu energiju za sebe. Međutim, to sada nije uspeo. Mislim da je bio namrgođen što je publika opet bila na Federerovoj strani. To je uticalo na njega", zaključio je Roberts.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d