Nova vest
Tenis

Utorak, 12.11.2019.

14:30

Federer rutinski upisao prvi trijumf u Londonu!

Rodžer Federer savladao je italijanskog tenisera Matea Beretinija sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3), u drugom kolu grupe "Bjern Borg" Završnog Mastersa.

Izvor: MT

Autor: MT

Federer rutinski upisao prvi trijumf u Londonu!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Švajcarac je tako upisao prvu pobedu u Londonu, čime je ostao u trci za plasman polufinale.

Beretini se dobro držao sve do kraja prvog seta, kada je počeo mnogo da greši što ga je koštalo gubitka taj-brejka.

Odavno se nije dogodilo da set sa 13 gemova traje samo 44 minuta, a glavni "krivac" za to je servis, koji je odlično služio obojicu.

Federer je i na startu drugog perioda nastavio sa dobrom igrom i odmah napravio brejk što je, pokazalo se, u potpunosti "dotuklo" protivnika.

Priliku da se vrati u meč Beretini je propustio u osmom gemu, kada je imao čak tri brejk šanse, međutim, Švajcarca, kao i uvek u teškim trenucima, nije "izdao" početni udarac.

U narednom gemu, ispostaviće se poslednjem, Federer je uspeo da iskoristi drugu meč loptu i tako za tačno sat i 20 minuta igre zabeleži pobedu.

Legendarni švajcarski teniser bio je bolji u svim statističkim parametrima, imao je više vinera (23-21) i asova (8-6), manje neiznuđenih grešaka (17-27), što mu je na kraju donelo rutinski trijumf.

U poslednjem kolu koje je na programu u četvrtak, Rodžer Federer će se sastati sa Novakom Đokovićem, dok će Mateo Beretini ići na megdan Dominiku Timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d