Novak: Moram da budem oprezan, bilo mi je teško da prihvatim povlačenje

Novak Đoković je protiv Džona Iznera ostvario jubilarnu 350. pobedu na masters turnirima.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Zhe Ji/Getty Images
Photo by Zhe Ji/Getty Images

Srpski teniser je posle sjajne igre slavio sa 7:5, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale u kojem će se u petak po treći put u karijeri sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Novak je proteklih dana osim o turniru u Šangaju pričao i o svojim rivalima, pre svih Rafaelu Nadalu sa kojim vodi žestoku bitku za poziciju broj jedan na ATP listi na kraju sezone.

"Iako sam u ovoj poziciji bio mnogo puta do sada, znam da je Rafa imao neverovatnu godinu i da moram da igram dobro da bih uopšte imao šansu da se susretnem s njim do kraja sezone na turnirima u dvorani", kaže Novak.

Igra koju je prikazao protiv Šapovalova i posebno Iznera hrabri uoči finiša turnira u Šangaju.

"Srećan sam što ponovo igram dobro. Za mene je najvažnije da sam zdrav jer kao što znate bio sam primoran da se povučem sa US Opena. To je bilo jako teško prihvatiti. Rame je posle odmora reagovalo dobro i imao sam dobar turnir u Japanu. Potrebno mi je još nekoliko nedelja da bih se stopostotno oporavio. iako igram bez bola, moram biti oprezan", naveo je Đoković.

On je kao i Federer svestan da dolaze novi, mladi igrači koji su pretnja za vodeću trojku. Tu posebno ističe narednog protivnika, Cicipasa.

"Među tim mladim igračima rekao bih da postoji približno jednak kvalitet igre, ali nekoliko njih se ipak izdvojilo. Cicipas, on seveć ustalio među deset najboljih. Ali Ože-Alijasim ili Šapovalov i Hurkač mogu da pobede bilo koga ako imaju svoj dan", upozorio je Novak.