Nova vest
Tenis

Utorak, 30.07.2019.

18:30

"Bolje je nego što sam mislio, razmišljam da igram na US Openu"

Britanski teniser Endi Mari otkrio je da ozbiljno razmišlja o tome da se prijavi za turnir u singlu na predstojećem US Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Mari, šampion turnira u Njujorku iz 2012. godine, nije odigrao meč u singlu još od Australijan Opena gde je u pet setova izgubio od Roberta bautiste Aguta.

Posle toga je otišao na operaciju kukova, oporavak je trajao mesecima sve dok na Vimbldonu nije zaigrao u dublu i miksu. Kako stvari stoje, to je bio veliki korak ka povratku singlu.

Endi je rekao kako je i sam iznenađen koliko je dobro napredovao.

"Kada je reč o mom kretanju i kako se osećam, moram da kažem da sam zadovoljan trenutnom situacijom. Mislim da sam veoma blizu povratka. Da mi neko kaže da igram turnir za nedelju dana, mogao bih. Ipak, potrebni su mi mečevi i malo više rada u teretani i na kardio programu", izjavio je Mari u Vašingtonu, gde igra dubl sa bratom Džejmijem.

Mari kaže da je mnogo toga već uradio.

"Ovde uglavnom treniram singl i igram u dublu, videćemo iz nedelje u nedelju kako će biti. Ako nastavim da napredujem i budem se ovako dobro osećao i za tri nedelje, igraću u singlu čim budem spreman. Ove nedelje još nisam spreman, ali biću uskoro", obećao je Endi.

Poručio je i kada bi eventualno mogao da zaigra u singl konkurenciji.

"Najbolji scenario bio bi da zaigram u Sinsinatiju, a ako ne budem mogao tada, postoje dobri izgledi da sačekam posle Njujorka, jer ne bih želeo da mi prvi turnir bude tamo gde se igra u tri dobijena seta", zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve