Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.07.2019.

17:39

"Federer je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri"

Fransisko Rođ, trener Rafaela Nadala, pohvalio je Rodžera Federera za igru na Vimbldonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Rođ je bio prvi čovek u Nadalovom timu na Vimbldonu, u odsustvu Karlosa Moje koji će se priključiti ekipi najkasnije na US openu.

Federer je sa 3-1 pobedio Nadala u polufinalu Vimbldona i plasirao se u finale, gde je na kraju poražen od Novaka Đokovića.

"Rafa nije mogao da igra svoju igru, nije mogao da dominira i da igra kako je igrao prethodnih dana. Nije se osećao lagodno, nadali smo se da će igrati bolje... Na kraju krajeva - igrali smo protiv najboljeg igrača na travi svih vremena i moramo da se pomirimo sa porazom", izjavio je Rođ u intervjuu za "Onda Cero".

Španski stručnjak, nekada 60. teniser sveta, pohvalio je Federerovu igru i posebno njegov bekhend.

"Federer je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri na travnatoj podlozi i to nas nije iznenadilo, zato što je značajno unapredio bekhend. Njih dvojica konstantno 'guraju' jedan drugog, tako da ćemo videti koliko će Slemova imati na kraju karijera",
dodao je Rođ.

Rafa ove sezone ima 37 pobeda i šest poraza, kao i dve titule (Rim i Rolan Garos). Fransisko ističe da je zadovoljan urađenim.

"Igrao je jedno finale Grend slema i jedan je osvojio. Jedino što mu je smetalo je to što nije igrao kako zna da može. Nadao se da će mu udarci (u finalu) biti kvalitetniji. Federer je dobro riternirao, a ritern na drugi servis je veoma bitan"
, zaključio je Rođ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d