Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.06.2019.

09:46

Forže: Pored Novaka i Rafe osvojiti Grend slem je komplikovano

Direktor Rolan Garosa Gi Forže kaže da je pored šampiona kakvi su Rafael Nadal ili Novak Đoković teško očekivati da neko drugi osvoji Grend slem trofej.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Forže: Pored Novaka i Rafe osvojiti Grend slem je komplikovano
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Forže, koji je nekada bio četvrti teniser sveta, kaže da smo svedoci jedne izuzetne generacije igrača koja je obeležila proteklu decniju svetskog tenisa.

On je izjavio da pored takvih šašmoiona, kao što su Nadal, Đoković i Federer, francuski tenis nije imao mnogo šansi za uspeh na najvećim turnirima.

"Proveli smo punu deceniju tokom koje su četiri igrača dominirali u Top 10. Svake godine se pitamo kada će neko naslediti Janika Nou. Nadali smo se, ali kada se suočavate sa igračima kakvi su Rafael Nadal i Novak Đoković to je jako komplikovano. Federacija čini odgoman napor da stvori mlade zvezde, ali mislim da ne bi bilo korektno misliti da sistem koji smo postavili može da proizvede Grend slem šampiona", izjavio je Forže.

On je dodao i da se veliki šampioni rađaju.

"Neki francuski teniseri su bili šampioni kao juniori, uključujući i mne. Ono što Grend slem šampiona razlikuje od ostalih Top 10igrača je nešto što ima urođeno. Za Maradonu, Mesija ili Zidana ne možemo govoriti o specifičnom treningu. To je magija, genijalnost igrača. Od Mocarta do Pikasa. Očigledno je da su Grend slem šampioni tehnički jaki. Janik Noa je bio lider francuskog tenisa i rezultati koje imamo danas su ostvareni zahvaljujući njemu", zaključio je Forže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve