Đoković potpuno otvoreno govorio o slučaju "Kirjos"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je od strane srpskih novinara u Beogradu upitan da prokomentariše ponašanje australijskog igrača Nika Kirjosa.

SVIzvor: B92
Podeli
EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Kontroverzni teniser je poznatiji po skandalima nego po svom osnovnom zanimanju, a u poslednje vreme upućuje konstantne komentare na račun Đokovića.

“Šta da vam kažem za njega... Ja stvarno mislim da on u suštini nije loš momak. Ne znam zašto izjavljuve sve te stvari... Da li želi pažnju ili postoji neki drugi motiv... On želi da bude iskren, otvoren, transparentan, to je deo njegovog karaktera, takva je osoba i šta ja tu mogu“, rekao je Đoković.

On je dodao i da nema problem sa Kirjosovim izjavama.

“Može da priča šta želi... Da li ukazuje poštovanje kao i drugi? Ne, ali to je njemu svojstven način komunikacije i odnosa. U suštini, mislim da nije loš momak“, rekao je Đoković.

On je potom medijima preneo i kako se upoznao sa Kirjosom.

“Mi smo se upoznali pre nego što je krenuo sa tom navalom kritika na moj račun u javnosti. Na US Openu, pre pet godina, krenuli su da ga kritikuju zbog ponašanja. Ja sam mu prišao i ponudio pomoć, u smislu da može da mi se obrati ako treba bilo šta, i ja sam na početku karijere imao kritike, prolazio sam kroz situacije. Od tog trenutka se nešto promenilo“, dodao je Đoković.

On je naveo i da nema direktan kontakt sa Kirjosom.

“Ne, sve je na tom nivou, kroz javnost... Ja sam se trudio uvek u životu da poštujem svakoga, ni sa kim nisam imao takvu vrstu problema... Mislim, problema... Nije to nešto što me drži budnim tokom noći ili da ne mogu da spavam zbog toga. Ne mogu da razumem razloge za takvo ponašenje, ali poštujem“, istakao je Đoković.