Raonić: Novak je najbolji igrač protiv kog sam igrao

Kanadski teniser Miloš Raonić smatra da je najbolji teniser sveta Novak Đoković najteži protivnik sa kojim se suočio na terenu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Raonić je nedavno u inrervjuu za "Dejli Telegraf" poručio da u poslednjih osam godina, koliko se takmiči kao profesionalac najtežeg protivnika imao u teniseru iz Srbije.

"Možda će to za nekog biti kontroverzan odgovor, ali rekao bih da mi je najteže bilo igrati protiv Novaka Đokovića. Ja sam se priključio ATP turu 2011. i on je od tada do danas najdominantniji igrač", izjavio je Raonić.

Ipak, mečevi protiv nekih drugih igrača su mu bili najbolji u karijeri.

"Možda je moj najbolji meč bilo polufinale Vimbldona 2016. protiv Rodžera Federera. Vratiti se posle 1:2 u setovima bilo je zaista sjajno, jer mislim da pre toga nikada nije izgubio u polufinalu. Dve godine pre toga me je pobeđivao lako, a taj meč je bio najvažniji za mene i završio sam ga uspešno", dodao je Raonić.

Od svih gradova, kaže da mu je Njujork najomiljeniji kada je reč o takmičenju.

"Veliki sam ljubitelj Njujorka, jer je US Open najbliži nama Kanađanima od svih Grend slemova. Blizu mi je kuće i porodica može da dođe da me gleda. Monte Karlo i je takođe prijatan, ali dopada mi se i London. Tamo su umetničke aukcije, velike izložbe u muzejima kako Tejt. Uzeću i ove godine kuću u blizini Vimbldona kako bih imao mir koji mi je potreban", zaključio je kanadski teniser.