Drama u Budimpešti: Gulbis ispada, Đere ide dalje

Srpski teniser Laslo Đere savladao je Ernestsa Gulbisa sa 2:1 nakon dva "taj brejka" i plasirao se u četvrtfinale turnira u Budimpešti.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Buda Mendes/Getty Images
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Prvi set je počeo veoma dobro po letonskog tenisera, pošto je osvojio gem na svom servisu, pa potom napravio i brejk i lako došao do 2:0, Đere se brzo vratio 2:2, potom su oba tenisera "zadržala svoj servis", da bi u nastavku seta Đere dobio 3 gema, a Gulbis 1, što je značilo da je prvi set pripao srpskom teniseru rezultatom 6:4.

Već u drugom setu smo videil veliku dramu, pošto je Đere uspeo da prednost od 3:1 prokocka i dozvoli Letoncu da se vrati na 3:3, kasnije se gledala prava rezultatska klackalica i ušli smo u "taj brejk", koji je Gulbisu pripao sa 8:6.

Treći, odlučujući set, pripao je Laslu Đereu, ali ni taj set nije lako izvojevan, pošto je srpski teniser morao u taj brejk. Gulbis je dva puta imao veliku prednost 3:1 i 5:3, ali nije uspevao da slomi Đerea, koji se brzo vratio na 5:5, pa i na 6:6 da bi taj brejk pripao njemu "nešto lakše", rezultatom 7:2, pošto je Gulbis čak tri poena na svom servisu izgubio.

Ovaj duel je trajao maltene tri sata, tačnije dva sata i 59 minuta, a Đere će u narednom kolu ATP turnira u Budimpešti igrati protiv boljeg iz duela Matea Valkuša i Janika Sinera.