Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.03.2019.

22:29

Majami: Bernard Tomić izaziva Novaka

Novak Đoković, prvi teniser sveta, turnir u Majamiju započeće mečom drugog kola protiv Australijanca Bernarda Tomića.

Izvor: LN

Autor: LN

Majami: Bernard Tomić izaziva Novaka
Novak i Bernard na Vimbldonu 2015. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Tomić je bez problema prošao prvo kolo pobedivši Brazilca Tijaga Monteira sa 6:4, 6:1.

Bernard je u prvom setu brzo napravio brek, ali prilikom servisa za set ostao bez istog. Ipak, uspeo je brzopotezno da odgovori i iskoristi dugu set loptu.

U drugom setu Monteiro se "nije video". Brazilac je osvojio samo jedan gem i na kraju pretrpeo ubedljiv poraz.

Đoković i nestašni Tomić, koji je poznatiji po delima van terena nego onima na njemu, odigrali su pet zvaničnih mečeva u kojima je slavio Srbin, dok se jedan završio predajom Tomića. On je prvu pobedu imao na Vimbldonu 2011, kada je Tomić jedini put uspeo da osvoji set.

Novak je zatim slavio dvaput na betonu, jednom na šljaci, još jednom na travi, a jedanput mu je Australijanac predao. Poslednji put sastali su se 2015. u Šangaju.

Srpski i australijski teniser ukrstiće rekete u prvom vrečernjem terminu od 20 časova po lokalnom, a jedan ujutru po srednjeevropskom vremenu u noći između petka i subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d