Nova vest
Tenis

Subota, 23.02.2019.

09:50

Đere briljira, protiv Bedenea igra za finale u Riju

Laslo Đere se pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom od 6:4, 7:5 plasirao se u polufinale turnira u Rio de Žaneiru.

Izvor: SN

Autor: SN

Đere briljira, protiv Bedenea igra za finale u Riju
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Đere je nastavio sa odličnim partijama u Brazilu i, pošto je eliminisao Dominika Tima i Tara Danijela, uspeo je takođe u dva seta da izbaci i 135. tenisera sveta.

"Zadovoljan sam kompletnom nedeljom. Igrao sam vrlo dobro, tako sam se i osećao. Naravno, pobeda nad Timom mi je dala neophodno samopouzdanje, mada sam oduvek znao da mogu da se nadmećem s momcima kao što je on, samo treba da budem maksimalno fokusiran. Nadam se da ovaj turnir može da bude prekretnica u mojoj karijeri i da ću u nastavku sezone igrati još bolje. Bilo je teško doći do ovog nivoa, ali sam oduvek verovao da to mogu",
rekao je Đere.

Za mesto u prvom ATP finalu boriće se protiv Slovenca Aljaža Bedenea, dok drugi polufinalni par čine Pablo Kuevas (Urugvaj) i Feliks Ože-Aljasim (Kanada).

Inače, Đere je plasmanom među četiri najbolja na turniru u Brazilu obezbedio osvajanje 180 bodova. To će usloviti veliki skok na ATP listi. Ovim je već obezbedio 60. mesto na ATP listi, a pobedi li Bedenea, ući će i u Top 40.

Turnir u Rio de Žaneiru igra se za nagradni fond od 1,471,315 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve