Đoković o Dejvis kupu: Nisam siguran da li ću igrati

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije siguran da li će igrati za Srbiju u premijernom izdanju finala Dejvis kupa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Posle 120 godina Dejvis kup je doživeo rekonstrukciju pa će se u novembru (18-24) u Madridu 18 reprezentacija na sedmodnevnom turniru boriti za "salataru".

Među najbolje timove sveta se plasirala i Srbija, dobila je tešku grupu sa Francuskom i Japanom, ali će najverovatnije biti oslabljena neigranjem Đokovića.

"Dejvis kup reprezentacija, zapravo reprezentacija Srbije u tenisu za je za mene uvek u planu. Za Dejvis kup nisam toliko siguran, iskreno. Dogodilo se mnogo promena. ATP, kao Svetska teniska organizacija kojoj mi pripadamo, kao igrači, pokrenula je paralelni događaj, ekipno takmičenje ATP kup, koji će biti održan u prvoj nedelji sledeće sezone", rekao je Đoković.

Iako je lobirao za promene u Dejvis kupu, Đoković se ne slaže sa načinom na koji je on reformisan, a koji je preuzela kompanija fudbalera Đerara Pikea.

"Dejvis kup je najduže i najveće takmičenje ekipno u istoriji tenisa, ali su oni napravili neke promene sa kojima se mnogi nisu složili i sa kojima ni ja nisam saglasan, mislim da je novi format sa novim rasporedom dodatno otežao našu takmičarsku godinu, tako da nisam siguran da ću učestvovati u finalnom događaju Dejvis kupa. Pet nedelja nakon toga je inauguracija tog novog događaja, ATP kupa i tu ću igrati sigurno, zajedno sa kolegama iz reprezenacije",
dodao je srpski teniser.