Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.02.2019.

17:22

Edberg: Tenis će preživeti i odlazak Novaka, Rafe i Rodžera

Bivši broj jedan, Šveđanin Stefan Edberg, smatra da je potrebno vreme da mlađi igrači stasaju i dostojno zamene "veliku trojku", Federera, Đokovića i Nadala.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Edberg: Tenis će preživeti i odlazak Novaka, Rafe i Rodžera
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Osvajač šest Grend slem titula kaže da će neminovno doći dan kada će i Rodžer, Novak i Rafa otići u penziju, pošto su ostavili neizbrisiv tragu u svetu tenisa.

"Njihova dominacija je bila zaista velika. Biće potrebno vremena da stasa nova generacija igrača. Ipak, mislim da je tenis dovoljno snažan da se nosi i sa tako velikom promenom kao što je njihov odlazak", izjavio je dvostruki šampion Vimbldona.

ATP je u protekloj i ovoj sezoni uneo dosta novina, posebno u pravilima, kako bi igra bila interesantnija. Edberg, kao veliki tradicionalista, ipak smatra da treba biti oprezan sa uvođenjem novina.

"Naravno da je potrebno eksperimentisati, ali pri tom ne treba zaboraviti suštinu teniske igre. Razumem motivaciju za promenama, publika želi odmah rezultate. Međutim, tenis živi i na svojoj tradiciji, otuda treba biti oprezan kada se nešto menja", dodao je Edberg.

Bivši trener Rodžera Federera se osvrnuo i na podatak da Švedska više nema igrača u top 100 na ATP listi.

"Sve to što se dešava ima mnogo veze sa nedostatkom finansija, to je boljka koja muči švedski tenis. Ipak, verujem da moje angažovanje ne bi donelo mnogo promena. To je previše politike za mene", kaže Stefan.

Njegov nekadašnji veliki rival i bivši broj jedan, Boris Beker, postao je prvi čovek u nemačkom tenisu.

"Pažljivo pratim šta radi Boris. Bio je šašav na terenu, ali sam mu se oduvek divio, učinio je da napredujem u svojoj igri. Nemci trenutno imaju nekoliko jakih igrača, mada je teško reći ko bi mogao da uspe od njih. Mislim da ipak Zverev predvodi celu grupu", zaključio je Edberg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve