Nova vest
Tenis

Sreda, 06.02.2019.

18:38

Fed kup: Poraz Srbije u dublu bez uticaja na konačan rezultat

Teniserke Srbije pobedile su u Batu Gruziju sa 2:1, u prvoj grupi Evro-afričke zone Fed kupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Fed kup: Poraz Srbije u dublu bez uticaja na konačan rezultat
Foto: TSS

Posle dva meča u singlu Srbija je povela sa 2:0. Ivana Jorović pobedila je Mirijam Bolkvadze sa 6:3, 6:1, a Olga Danilović bila je bolja od Katarine Gorgodze sa 7:5, 6:3.

Jedini poen Gruzija je osvojila u dublu, pošto su Oksana Kalašnikova i Mirijam Bolkvadze pobedile Ivanu Jorović i Olgu Danilović sa 6:3, 7:5.

"Žao mi je što nismo pobedile i dubl. Iako je bilo 2:0 za nas posle singlova, Ivana i ja smo imale jaku želju da pobedimo i dubl. Singl je bio mnogo psihički i fizički težak i drago mi je što sam izvukla pobedu iz tog meča. Imala sam veliku podršku našeg tima i sa klupe i od selektorke. Drago mi je da smo pobedile Gruziju i ove godine i sada su nam misli okrenute ka narednom protivniku, Turskoj", rekla je Danilović.

Jorović je rekla da je zadovoljna nastupom cele ekipe i da je najvažnije što su ostvarene pobede u singlu. Nakon Gruzije, srpske tenisrke će u Batu igrati još sa selekcijama Turske (četvrtak) i Hrvatske (petak).

Pobednik grupe će se u aprilu boriti u mini plej-ofu za plasman u Svetsku grupi B 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve