Nova vest
Tenis

Subota, 17.11.2018.

20:30

Savršen tenis Đokovića za finale Londona

Kralj je kralj, Novaku Đokoviću trebalo je svega 75 minuta da se plasira u novo ATP tur finale u Londonu. Pobedio je Kevina Andersona sa ubedljivih 6:2, 6:2.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Savršen tenis Đokovića za finale Londona
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Bila je to prava teniska poezija, savršen tenis je priuštio Novak ljubiteljima tenisa u svom pretposlednjem meču u ovoj sezoni.

Tako će u nedelju igrati u svom sedmom ATP tur finalu, za svoju šestu titulu. Protivnik će mu biti Aleksander Zverev koji je bio bolji od Rodžera Federera, 7:5, 7:6 (5).

Što se tiče Novaka ovo mu je bila osma pobeda u devet okršaja sa Andersonom kojeg je ove sezone pobedio i u finalu Vimbldona kao i u Šangaju.

Od samog početka meča Novak je postavio stvari na svoje mesto. Jednostavno, rešio je da pokaže ko je ko i ko će se pitati u svemu u ovom meču.

Ne samo što je bio autoritativan i siguran u svojim servis gemovima, jer to je bilo tako tokom celog turnira, već što je i u gemovima kada je servirao gorostasni Južnoafrikanac, bio taj koji je diktirao igru.

Savršen ritern, taktika razvlačenja protivnika iz ugla u ugao, promena ritma, izlasci napred. Sve je uspevalo Đokoviću, pogađao je linije, bukvalno je "crtao" po terenu. Ustvari, pokazao je da je po svemu što čini u drugoj polovini sezone, istinski kralj svetskog tenisa.

Nije Novaku trebalo mnogo da natera protivnika u defanzivu. Odmah je načinio brejk, poveo je sa 2:0, a onda na 4:2 načinio novi brejk za 5:2 i potom odservirao za početni set.

Kako je bilo na startu prvog, tako je bilo i na početku drugog seta. Ekspresan brejk, potom sigurna potvrda istog, čisto da se potvrdi ko je na putu ka finalu.

Poveo je sa 3:1, potom je usledio novi brejk za 4:1. Anderson je bio posmatrač, igrao je samo jedan teniser, savršeno, gotovo bez greške. Tu nije bilo pomoći za Kevina i meč je završen uskoro.

Sve detalje sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

332 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d