Nova vest
Tenis

Subota, 17.11.2018.

19:25

Zverev: Izvinjavam se, nisam hteo da prekinem poen

Momenat iz taj-brejka prvog seta zasenio je veliku pobedu Aleksandera Zvereva nad Rodžerom Federerom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zverev: Izvinjavam se, nisam hteo da prekinem poen
Photo by Julian Finney/Getty Images

Iako mladi teniser nije bio krivac za dešavanja u tim momentima, publika se nepravedno okomila na njega, tako da je na kraju, po završetku meča, Zverevu bilo neprijatno.

Dok je još davao intervju na terenu voditeljki Anabel Kroft, Zverev je, vidno potrešen, objasnio svoje viđenje sitacije kod prekida poena pošto je loptica ispala iz džepa skupljača loptica.

"Želeo bih da se izvinim za situaciju u taj-brejku. Loptica je ispala iz džepa skupljača loptica. U pravilima piše da se poen u tom slučaju ponavlja", rekao je Zverev.

Publika je neprijatno zviždala, da je čak i Anabel kroft morala da reaguje.

"Ne znam zbog čega zviždite. Mislim da biste trebali da pokažete više poštovanja!" opomenula je Kroftova londonsku publiku, a Zverev je nastavio.

"Izvinio sam se Rodžeru na mreži. Rekao mi je da je sve u redu i da je sve po pravilima. Želim da se izvinim publici. Ovde ima mnogo Rodžerovih navijača, i zbog svega što je postigao zaslužuje da ima većinu na svojoj strani, posebno ovde u Londonu gde je imao sjajne rezultate. Publika je ove nedelje bila izvanredna, mislim da je tako bilo i tokom celog meča. Žao mi je što se sve dogodilo, nisam želeo bilo koga da uznemirim, to je sve što imam da kažem", zbunjen je bio i sam Zverev što je morao da se pravda za nešto što je bilo tako očigledno.

Komentator, nekada četvrti teniser sveta, Greg Rusedski, imao je razumevanja za Zvereva.

"Sve je bilo splet okolnosti, Zverev ovo nije zaslužio, jer pravila su pravila. Ako dečak ispusti lopticu i igrač to vidi i kaže sudiji, onda se poen ponavlja. Znam da Rodžer ovde ima mnogo navijača, ali treba momka pustiti da uživa. Bio je bolji kakao u prvom tako i u drugom setu", rekao je Rusedski.

Njegov kolega Piter Fleming nije bio saglasan.

"Nisam siguran da je to u pravilima. Možda je prirodna reakcija, vidite da dečak ispušta lopticu i juri za njom, ipak je sudija Karlos Bernardes mora biti taj koji donosi odluku. Gledao je na drugu stranu, tako da to nije primetio", rekao je Fleming.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d