Nova vest
Tenis

Sreda, 14.11.2018.

18:21

Đoković brani mlade igrače: Tenis ostaje u dobrim rukama

Posle pobede protiv Aleksandera Zvereva, Novak Đoković je zatražio od pripadnika sedme sile da ne budu suviše kritični prema generaciji mladih tenisera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković brani mlade igrače: Tenis ostaje u dobrim rukama
Foto: Getty images

Završni turnir je pokazao da i dalje postoji ogroman jaz između veterana i mladih igrača, što su pokazale ubedljive pobede Kevina Andersona, Rodžera Federera, pa i Đokovića nad Zverevom i Timom.

Đoković je pobedio relativno lako sa 6:4, 6:1, ali smatra da Zverev i još neki igrači predstavljaju budućnost tenisa.

"Znam da vi novinari umete da budete malo grubi prema njima. Mislim da u toj novoj generaciji ima dosta kvaliteta", rekao je Novak po završetku meča.

Zverev je standardan član prvih deset na svetskoj listi i Novak ga veoma ceni.

"Zverev je predvodnik nove generacije. Dokazao se i ustalio kao top igrač. Osvojio je nekoliko masters titula, mislim ukupno tri, što je veoma impresivno. Treba mu čestitati na tome, već drugi put se kvalifikovao i za finalni turnir. Imate tu onda igrače poput Hačanova, Cicipasa, Ćorića. Tenis ostaje u dobrim rukama", dodao je Đoković.

Kaže da "stara garda" još ima šta da kaže.

"Što se tiče nas starijih, i dalje naporno radimo kako bismo izvukli maksimum iz sebe, od onog što je preostalo u nama. Koliko dugo će tako biti zaista ne znam. Očigledno je da iskustvo igra značajnu ulogu u ovakvim mečevima, jer znate kako da pristupite meču, kako da igrate u određenim momentima, kako da se nosite sa pritiskom. To je na našoj strani".

Zverev je protiv Novaka slao i servise brzinom većom od 225 kilometara na čas.

"Ivan Lendl sa kojim Zverev sada radi je jedna od legendi ovog sporta. Imati ga u svom timu kao mentora i trenera je dragoceno. Znam koliko to Zverev ceni i koliko mu je to važno. On je definitivno na dobrom putu. To što je uz njega Lendl može da mu bude samo podstrek da napreduje", zaključio je srpski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve