Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.08.2018.

08:30

USO: Milojević na Kecmanovića, uspešna i Danilovićeva

Srpski teniseri Nikola Milojević, Miomir Kecmanović i Olga Danilović napravili su prvi korak ka glavnom žrebu US Opena.

Izvor: AK

Autor: AK

USO: Milojević na Kecmanovića, uspešna i Danilovićeva
Foto: Getty images

Milojević je na startu kvalifikacija u muškoj konkurenciji savladao Portugalca Gaštaa Elijaša sa 6:4, 6:0.

Nažalost, Milojević će u drugom kolu igrati protiv zemljaka Miomira Kecmanovića što znači da samo jedan od ove dvojice Srba će imati šansu da se bori za nastup na poslednjem Grend slemu sezone.

Kecmanović je na startu kvalifikacija savladao Amerikanca Rajlija Olepku posle preokreta sa 6:7, 6:4, 6:4. Srpski duel na programu je u četvrtak uveče oko 21.30.

U drugom kolu u četvrtak igra i Danilo Petrović protiv Italijana Lorenca Đustina od 17 časova.

U međuvremenu, treći srpski kvalifikant Peđa Krstin je odmah zaustavljen. Njega je u tri seta savladao Francuz Igo Umber sa 7:6, 4:6, 7:6.

S druge strane, Danilovićeva je do polufinala kvalifikacija u ženskoj konkurenciji stigla pobedom nad Kanađankom Bjankom Vansom Andresku sa 6:3, 7:5.

Danilovićevu u drugom kolu kvalifikacija čeka 90 mesta slabije rangirana teniserka Džejmi Frulis iz SAD, s kojom se nikad nije sastajala.

Njih dve će prvi okršaj imati takođe u četvrtak uveče oko 21.30. Pola sata ranije svoj meč sa Ruskinjom Anastasijom Potapovom počinje Bojana Jovanovski.

Preostale dve srpske predstavnice Nina Stojanović i Dejana Radanović su poražene u prvoj rundi. Stanojevićeva je izgubila od Španjolke Alione Bolsove Zadoinov sa 6:3, 6:3, dok je od Radanovićeve bolja bila Mendi Minela iz Luksemburga sa 6:1, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve