Nova vest
Tenis

Petak, 20.07.2018.

17:14

Eženi Bušar preti da se vrati na veliku scenu

Kanadska teniserka Eženi Bušar ponovo je počela da beleži dobre rezultate, a sada se plasirala u polufinale turnira u Gštadu.

Izvor: LN

Autor: LN

Eženi Bušar preti da se vrati na veliku scenu
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Bušar je do ovog uspeha došla pobedom nad mladom ruskom teniserkom Veronikom Kudermetovom rezultatom 7:5, 6:0.

Bušarovoj je ovo prvi plasman u polufinale nekog VTA turnira još od januara 2017. godine.

Kudermetova je pružala odličan otpor sve do sredine prvog seta, kada je pri rezultatu 4:3 propustila nekoliko gem lopti, a zatim i set.

Bušar je tada zaigrala "kao nekada" i drugi set rešila u svoju korist bez ijednog izgubljenog gema, a ruska teniserka je u jednom trenutku zatražila medicinski tajmaut.

Eženi je nedavno bila pred ispadanjem iz najboljih 200 teniserki sveta, a to kao da je probudilo nešto u njoj, pa je na Vimbldonu prošla kvalifikacije i došla do drugog kola, a sada je u Švajcarskoj jako blizu nove titule.

Kanađanka je 2014. bila pravi 'bum' na ženskoj teniskoj sceni, kada je igrala finale Vimbldona, kao i polufinala Australijan opena i Rolan Garosa, te u jednom trenutku zauzimala 5. mesto rang liste.

U polufinalu sastaje se sa pobednicom duela između Australijanke Sem Stosur i Francuskinje Aliz Korne, dok drugi polufinalni par čine teniserka iz Luksemburga Mendi Minela i Marketa Vondrušova iz Češke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve