Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.06.2018.

10:22

Da li će Serena biti nosilac na Vimbldonu?

Organizatori Vimbldona u utorak će odlučiti da li će nekadašnju prvu teniserku sveta Amerikanku Serenu Vilijams postaviti za nosioca.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Da li će Serena biti nosilac na Vimbldonu?
Foto: Getty Images

Kako je preneo BBC, sastanak oko rasporeda nosioca održaće se 26. juna, a Vimbldon počinje 2. jula i trajaće do 15. jula.

Sedmostruka pobedica Vimbldona vratila se na teren u martu, nakon što je prošlog septembra rodila ćerku, a trenutno je 183. na WTA listi i ne bi bila medju nosiocima.

Ona nije bila nosilac na Rolan Garosu, gde je zbog povrede leđa predala meč osmine finala Ruskinji Mariji Šarapovoj bez borbe.

Amerikanka smatra da bi teniserke od povratka takmičenjima posle trudnoće trebalo da imaju zaštićeni status nosioca, kao što imaju zaštićeni renking.

"Raspored nosioca određuje se prema WTA listi, osim kada postoji mišljenje organizatora da je potrebna promena kako bi žreb bio uravnotežen", saopštili su organizatori Vimbldona prošlog meseca.

Predsednica Teniskog saveza SAD Katrina Adams rekla je da će uoči Ju Es opena ozbiljno biti razmotreno pitanje o nosiocima, vezano za povratak na teren posle trudnoće.

"To je prava stvar za ove majke koje se vraćaju tenisu. Mislimo da je to dobra poruka sadašnjim teniserkama i budućim. U redu je biti žena i postati majka, a zatim se vratiti svom poslu, to je veoma važna poruka", navela je Adamsova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve