Nova vest
Tenis

Subota, 19.05.2018.

11:29

Sjajan podvig mladog Srbina, na korak od prvog ATP turnira

Mladi srpski teniser Marko Miladinović plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija za turnir serije 250 u Ženevi pobedom nad Mateom Donatijem iz Italije.

Izvor: LN

Autor: LN

Sjajan podvig mladog Srbina, na korak od prvog ATP turnira
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Sedamnaestogodišnji Miladinović pobedio je 242. tenisera sveta Donatija poprilično lako – 2:0 (6:2, 6:4).

Marko, posle početnih 2:1 za protivnika, nije dopustio ni jednu brejk loptu, a servis je Donatiju oduzimao tri puta, i u drugom setu iskoristio četvrtu meč loptu.

Ovo je Miladinoviću prvo pojavljivanje u kvalifikacijama nekog turnira sa ATP nivoa, a dosada se takmičio na turnirima juniorske kategorije, gde je najveći uspeh ostvario na Australijan openu 2018. kada je došao čak do polufinala, gde je sa 2:1 izgubio od Sebastijana Korde.

Miladinović se smatra za najtalentovanijeg srpskog tenisera, uz godinu dana starijeg Miomira Kecmanovića, i plasman na jedan ovakav turnir sa samo 17 godina predstavljao bi neverovatan uspeh za momka rođenog u Beogradu.

Protivnik u poslednjem kolu kvalifikacija biće mu španski teniser Bernabe Zapata Miraljes.

Turnir u Ženevi se igra za nagradni fond od nešto više od 500,000 evra, a branilac titule je Sten Vavrinka, koji se vraća teniskim terenima posle duge pauze zbog operacije kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve