Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.04.2018.

20:00

"Federer i Đoković su mnogo radili da budu tu gde jesu, ali…"

Prvi teniser sveta Rafael Nadal rekao je da je talenat preduslov za uspeh u bilo kom sportu.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Hector Vivas/Getty Images

Nadal je neposredno pred nastup u Dejvis kupu protiv Nemačke, kada će se vratiti nakon povrede sa Australijan opena, prokomentarisao veliki pritisak koji roditelji vrše na decu u ranoj fazi karijere.

‘Bik sa Maljorke’ se osvrnuo na dvojicu najvećih rivala kada je govorio o onime što klinci osećaju kada počnu da treniraju.

"Postoji problem sa tim. Roditelji ne bi trebalo previše da pritiskaju decu da postanu profesionalni sportisti. Na primer, Rodžer Federer i Novak Đoković su teniseri koji su mnogo radili da bi stigli tu gde jesu, ali su rođeni sa posebnim talentom. Da biste pobeđivali i bili u vrhu u bilo kom sportu, morate da posedujete potencijal", rekao je Nadal.

Rafa je propustio Masterse u Americi, ali će se vratiti posle još jedne povrede.

"Živim sa inflamatornim lekovima i moram da ih koristim, ali nisam jedini, to svi rade. Izgubio sam u karijeri mnogo više nego moji najveći suparnici. Povrede su komplikovane jer, kada imate fizičke probleme, propustite mnogo meseci i ne možete da se takmičite".

Za kraj, rekao je da bi žrtvovao trofeje ako bi to značilo da se neće povređivati.

"Iskreno, voleo bih da sam osvojio manje turnira, ali da sam igrao bez bola", završio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu