Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.12.2017.

21:44

"Najbolji Đoković bi pobedio najboljeg Federera"

Šveđanin Robin Soderling smatra da bi u susretu najboljeg Novaka Đokovića i Rodžera Federera pobedio srpski teniser.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty images

Nekadašnji četvrti igrač sveta morao je da završi karijeru sa 26 godina zbog stalnog vraćanja mononukleoze.

U izjavi za britanski "Tennismash" Soderling kaže da bi Novak na vrhuncu forme, slavio protiv Rodžera u najboljem izdanju.

"Ako su obojica u top, najboljoj, formi... Mislim da bi Novak pobedio Rodžera više puta nego ovaj njega", rekao je Šveđanin za "Tennismash".

Šveđanin je potom objasnio zašto misli da bi Novak bio bolji od Federara.

"Kretao se toliko dobro i vraćao sve lopte. To bi bilo zaista teško za Federara jer voli da igra brzo, malo bi paničio", kazao je Soderling.

Soderling će biti upamćen kao teniser koji je 2009. godine pobedio Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa, čime je prekinuo Špancev niz od 31. uzastopno dobijenog meča na Otvorenom prvenstvu Francuske.

"Uvek sam imao teške okršaje sa Rodžerom. Kada sam igrao protiv Đokovića ili Nadal, napustio bih teren i osećao bih da sam igrao dobro. Ali, protiv Federera, uvek sam osećao se loše osećao", rekao je Soderling.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d