Nova vest
Tenis

Petak, 08.12.2017.

11:30

Jelena zbog povrede odustala od Melburna

Srpska teniserka Jelena Janković zbog povrede neće učestvovati na na Australijan openu, a još uvek nije odlučila da li će u narednoj godini završiti karijeru.

Izvor: SM

Autor: SM

Jelena zbog povrede odustala od Melburna
Getty Images

"Rešila sam da odložim povratak na teren, mada nisam sigurna da ću još igrati", rekla je Jankovićeva za Sportski žurnal.

Glavni krivac je povreda leđa koja je muči otkako je postala vrhunska teniserka.

"Operisala sam ih u oktobru u Madridu, ali još idem na terapije. Zato smatram da je najbolje da sačekam još malo da vidim kako će se razvijati situacija i da li ću moći ponovo da maksimalno treniram".

Jelena nije postavila nikakve rokove, mada je rejting oko 60. pozicije zaštitila odmah posle Ju-Es opena, u septembru, kada je videla da mora da napravi pauzu.

"Ova zaštita važi šest meseci, tako da bih mogla da se vratim do Indijan Velsa ili Majamija – objašnjava Jankovićeva. Ali o tome sada na razmišljam, primarno mi je da se potpuno oporavim. Za ovih 17 godina igranja na VTA turu nikada nisam imala ni dana pravog odmora i zato sada prvi put uživam. Zato i ne želim ni o čemu da razmišljam, niti se brinem, već da se potpuno odmorim. U srcu bih želela da nastavim karijeru, ali neću sada o tome da donosim odluku", zaključila je Jelena Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve