Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.05.2017.

14:05

Đoković u Rimu: Nalazim se u tranziciji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da se trenutno nalazi u periodu tranzicije i da će najkasnije za četiri nedelje imenovati novog trenera.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković u Rimu: Nalazim se u tranziciji
Foto: Getty images

Đoković se nedavno rastao sa kompletnim stručnim štabom na čelu sa trenerom Marijanom Vajdom i odmah po završetku Rolan Garosa biće poznat njegov naslednik.

"Ponosan sam na sve što sam uradio, ali sada je vreme da se krene dalje. Odluka da se rastanem sa celim timom je velika, ali bile su mi potrebne promene. Ciljevi i ambicije su mi isti, ne idem na turnire samo da bih igrao, već da bi se borio za trofeje. Imam veru u sebe", rekao je Đoković, a prenosi sajt ATP-a.

Kako je naglasio, retko koji teniser imao je isti tim deset godina, kao što to bio slučaj kod Đokovića.

"Ako bih u jednoj reči opisao moj status, onda bi to bila tranzicija. Posle decenije došao sam do zaključka da je vreme za promene kako bih se trgnuo. Ponosan sam na sve što sam uradio u karijeri, od početka sam samo napredovao do uspeha, igrao na visokom nivou, a posle Rolan Garosa nisam znao kako da se osećam. Prvi put sam osetio prazninu. Ipak, nikada nisam imao problem sa motivacijom", istakao je srpski teniser.

Novak je sezonu otvorio titulom u Dohi i najavio svoju staru formu, međutim već na Australijan openu se videlo da to neće biti tako jednostavno.

"Iako sam izgubio, mentalno sam se osećao sve bolje i bolje, mada igra nije bila tu. Srećan sam zbog polufinala Madrida, što mi je najbolji rezultat ove godine. To pokazuje da sam na pravom putu", rekao je Đoković.

Turnir u Rimu, gde je prošle godine poražen u finalu od Endija Marija, poslednja je provera pred Rolan Garos.

"Da ne želim da pobedim na svakom meču, osvajam Gren slemove i budem broj 1 u svetu, ne bih se bavio više profesionalnim tenisom. Naravno da želim da pobeđujem, ali ljudi ne shvataju da ja moram da posegnem duboko u sebe da bih pronašao novu inspiraciju i motivaciju i počenom novo poglavlje u karijeri", istakao je Srbin.

On je rekao da još uvek nema vesti oko novog trenera, nakon spekulacija da bi Andre Agasi mogao da bude veliko ime koje je Đoković najavio.

"Za sada nema ništa novo, verujem da razumete situaciju. Potrebno mi je vreme da razmislim o svemu, biće mi potrebno tri ili četiri nedelje", zaključio je Đoković.

Đoković se trenutno spreman za nastup na Mastersu u Rimu, gde će mu rival u drugom kolu biti bolji iz meča Aljaž Bedene (Velika Britanija) - Đanluka Mađera (Italija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve