Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.05.2017.

12:22

Nastase pod istragom, a predaje pehar u Madridu?!

Organizatori turnira u Madridu našli su se na udaru Ženske teniske asocijacije (WTA) zbog toga što je Ilije nastase učestvovao u ceremoniji dodele pehara.

Izvor: B92

Autor:B92

Nastase pod istragom, a predaje pehar u Madridu?!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nastase je u subotu predao pehar pobednici i sunarodnici Simoni Halep, koja je u finalu savladala Francuskinju Kristinu Mladenović, rezultatom 7:5, 6:7 (5-7), 6:2.

70-godišnji selektor Fed kup reprezentacije Rumunije pojavio se na bini, fotografisao sa Simonom, iako se nalazi pod suspenzijom Međunarodne teniske federacije (ITF) zboh rasističkih komentara upućenih Sereni Vilijams, ali i ponašanja na meču Fed kupa između Rumunije i Velike Britanije.

On je tada uputio neprimerene komentare selektorki Britanije En Kjotavong, potom verbalno napao jednog novinara, da bi kulminacija stigla vređanjem Džoane Konte i sudija, zbog čega je izbačen.

Izvršni direktor WTA Stiv Sajmon izdao je saopštenje u kojem kritikuje organizatore u Madridu.

“Jedina senka na sve jeste učešće gospodina Ilije Nastasea u ceremoniji dodele pehara. Njemu nije mesto na teniskom terenu. Nalazi se pod suspenzijom ITF zbog svojih nedavnih ispada i trebalo bi da mu se ukinu sve privilegije na događajima pod pokroviteljstvom WTA dokle god se ne završi istraga”, stoji u saopštenju direktora WTA.

Vlasnik turnira koji se igra u ‘Magičnoj kutiji’ je Jon Cirjak, takođe nekadašnji rumunski teniser.

“Neodgovorno je i neprihvatljivo od Madrid opena da mu dodeli neku zvaničnu ulogu”, dodaje Sajmon.

Inače, zbog neprimerenog ponašanja Nastaseu nije dozvoljen ulazak na Rolan Garos, kao ni u Kraljevsku ložu na Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve