Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.05.2017.

11:35

Lendl "doleće" iz SAD da spasi Mariju sezonu

Trener trener Endija Marija Ivan Lendl doći će iz SAD u Rim kako bi pomogao Endiju Mariju da vrati formu pred drugi deo sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Lendl
Foto: Getty images

Mari i Lendl se retko viđaju od debakla na Australijen open, pa se njihova saradnja svodi na video pozive.

Britanac je i dalje prvi teniser sveta, ali je težak poraz od Borne Ćorića u Madridu pokazao da je daleko od forme dostojne te pozicije.

"Često se čujem s Lendlom, razgovarali smo u ponedeljak, a pre toga tri puta pred Monte Karlo. Pre toga nekoliko puta nedeljno", rekao je Mari, koji je sva tri svoja Gren slem trofeja osvojio sa Lendlom u timu.

Međutim, poraz u Španiji je upalio crvenu lampicu u njegovom timu pa se Lendl vraća u Evropu pred Masters u Italijim.

"Prošle godine u ovo vreme sam dominirao sa Džejmijem Delgadom, ni sa kim drugom. Prestao sam da radim sa Ameli Morezmo prošle godine i dobro mi je išlo na šljaci, nije bilo razloga da ne bude tako i sad. Niko nije kriv, sve je do mene", dodao je Mari.

Engleski mediji očekuju da Lendl bude uz Marija ne samo u Rimu, nego i ostatak sezone na šljaci koja će se završiti na Rolan Garosu, pa će zajedno raditi tri nedelje pred Vimbldon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve