Nastase o Sereni: Boja deteta, čokolada i mleko?

Selektor Fed kup reprezentacije Rumunije Ilije Nastase napravio je skandal rasističkim komentarom na trudnoću američke teniserke Serene Vilijams.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Da vidimo koje će boje biti. Čokolada i mleko“ rekao je Nastase na konferenciji za štampu posle žreba za duele sa Velikom Britanijom u Fed Kupu.

Nastase je to rekao jednom od članova tima Rumunije, dok je Simona Halep odgovarala na pitanja novinara u vezi sa trudnoćom američke Grend slem šampionke.

Predstavnici za javnost Serene Vilijams su u sredu potvrdili da je trudna i da čeka dete Aleksisa Ohanijana, jednog od osnivača Redita.

"Međunarodna teniska federacija ne toleriše diskriminatorni i uvredljiv govor i ponašanje takve vrste“ piše u saopštenju ITF, a iz ove organizacije kažu da su svesni Nastaseovog komentara i da je istraga u toku, posle koje bi Nastase mogao da bude suspendovan.

Predsednik Teniskog saveza Rumunije Georgi Kozak nije ovim povodom hteo da daje izjave za medije, a Nastaseu je ovo drugi put da o Sereni Vilijams govori u negativnom kontekstu u poslednjih mesec dana.

Prethodno je krajem marta izneo neutemeljene tvrdnje o dopingu Vilijamsove. Osim toga, on je u četvrtak tokom timskih večera, selektorku Fed Kup tima Velike Britanije En Ketavong pitao za broj sobe.

Ketavong je takođe trudna i čeka drugo dete.

Serena Vilijams će zbog trudnoće propustiti ostatak sezone na WTA turu, a njen povratak se očekuje početkom 2018. godine. Od početka godine imala je problema i sa kolenom, a osvojila je titulu na prvom Gren slemu u Australiji.

Tenis