Nova vest
Tenis

Sreda, 20.04.2016.

08:51

Mugurusa: Suknje i noge važnije od tenisa

Španska teniserka Garbinje Mugurusa kaže da se na ženski tenis gleda pogrešno, ali da misli da će se stvari poboljšati.

Izvor: SO

Autor: SO

Mugurusa: Suknje i noge važnije od tenisa
Getty Images

“Nažalost, suknje i noge prodaju više nego naši vineri. Kada vidim neke fotografije sportistikinja... Ipak, uverena sam da će se stvari promeniti kako vreme prolazi, mada to nije u našim rukama. Volela bih da se vratimo normalnosti i da uspeh žena nije uvek propraćen rečima: ’Osim što igra dobro, i slatka je“, kaže 22-godišnju Mugursa.

Devojka rođena u Venecueli trenutno je četvrta na WTA listi.

“Veoma sam ambiciozna, ne znam da li ću biti broj jedan, ali pokušaću. Ljudi me vide kao idealnu naslednicu Serene Vilijams i ne žalim se zbog toga“.

Odnosi mežu igračicama na WTA turu česta su tema, Mugurusa je rekla da se devojke međusobno mrze, ali sada je promenila ploču.

“Jeste, to sam rekla u šali, mislila sam na takmičenje. Imam mnogo prijateljica, ali teško je ako govoriš o svom životu nekome, a onda ti je taj neko protivnik. Nije lako to odvojiti. Zato je važno imati podršku prijatelja i tima jer je ovo sport sa mnogo pritiska“.

Mugurusa kaže da je bila šokirana kada je Marija Šarapova pala na doping testu.

“Uvek sam je smatrala velikom profesionalkom i bila sam iznenađena. Dobro je učinila što se suočila javno sa time, ali njena je odgovornost bila da zna pravila pre nego što je to uzela. Treba je tretirati kao bilo koga drugog i to je dokaz da sistem funkcioniše“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve