Nova vest
Tenis

Subota, 07.11.2015.

11:36

Šta je ključ Vavrinkine pobede nad Nadalom?

Švajcarski teniser Stan Vavrinka savladao je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Parizu posle dva uzbudljiva seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Vavrinka je dobio Rafu rezultatom 7:6 (10-8), 7:6 (9-7), posle više od dva sata igre, iako je nešto slabije otvorio meč.

Nadal je mnogo bolje počeo protiv rivala koji je bio pomalo uspavan, vodio od samog starta, ali se onda desio ključni trenutak. Sredinom prvog dela igre zatražio je od organizatora da mu donesu šoljicu kafe.

Pošto je popio uspeo je da se razbudi, vrati brejk u poslednjem gemu, a onda i da dobije set u taj brejku. Sat vremena kasnije izašao je sa centralnog terena u ’Bersiju’ kao pobednik.

„Igrali smo meč na izuzetno visokom nivou. Bila je ovo velika borba – mnogo dugih razmena, važnih poena sa velikim intenzitetom. Veoma sam srećan kako sam igrao, pronašao sam rešenja i našao način da se izborim. Imao sam mnogo prilika, ali ih nisam iskoristio, promašivao sam mnogo na set loptama. U ovako tesnom meču, to je previše. Ali sam srećan načinom na koji sam igrao u poslednje dve nedelje. Na pravom sam putu“, rekao je Vavrinka posle meča.

Ovo je bio ukupno 16. međusobni duel Stana i Rafaela i tek treća pobeda Švajcarca, ali je sve tri ostvaio u poslednja četiri meča u prethodne dve godine.

On će se u borbi za finale sastati sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem koji je u dva taj brejka eliminisao Tomaša Berdiha – 7:6 (7-3), 7:6 (10-8).

Srbin i Švajcarac do sada su se 24 puta, a najbolji teniser sveta vodi sa 20-4 u pobedama. Poslednji put lako ga je savladao na Mastersu u Sinsinatiju sa 6:4, 6:1, ali mu je Vavrinka uzeo, ove godine, najvredniji i najvažniji trofej – Rolan Garos.

Polufinalni meč trebalo bi da počne u subotu od 17 časova u dvorani ’Bersi’, pa će momak iz Lozane imati malo vremena za odmor, tačnije oko 16 sati.

Drugi polufinalni par čine Španac David Ferer i Britanac Endi Mari. Ferer je ranije tokom dana pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:2, dok je Mari slavio protiv Francuza Rišara Gaskea takođe u tri seta – 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Poslednji Masters sezone u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve