Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.10.2015.

14:15

Peneta u Singapuru završava karijeru

Nemica Anđelika Kerber i Italijanka Flavija Peneta izborile su učešće na završnom WTA turniru sezone u Singapuru, gde je ostalo još jedno mesto.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Kerberova je do Singapura stigla uprkos poredi leđa na Kupu Kremlja, jer Karla Suares Navaro nije uspela da osvoji turnir u Moskvi.

Moskva je donela sreću i Peneti, koja je dobila specijalnu pozivnicu za turnir koji nije imala u svom kalendaru, a onda je izborila potrebnu pobedu uz poraz Karoline Pliškove.

Italijanka će u Singapuru prvi put u karijeri nastupiti na završnom turniru, koji će joj ujedno biti i poslednji u teniskoj karijeri.

"Plasman na završni turnir je ostvarenje sna. Savršen način da završim neverovatnu sezonu. Biće to i divan način da se oprostim od tenisa. Jedva čekam debi u singlu, jer sam već osvajala turnir u dublu", rekla je Peneta, osvajačica US Opena.

Pre njih dve, učešće na završnom turniru obezbedile su još Simona Halep, Marija Šarapova, Garbinje Mugurusa, Petra Kvitova i Agnješka Radvanjska.

Pošto je prva teniserka sveta Serena Vilijams odlučila da sezonu završi nakon US Opena, za poslednje mesto koje vodi u Singapur bore se Lusi Šarafžova i Karla Suares Navaro.

Čehinja je neočekivano poražena u prvom kolu Kupa Kremlja, pa Suares Navaro ima šansu da je prestigne ako se plasira u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve