Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.08.2015.

02:40

Serena prva finalistkinja Sinsinatija

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u finale turnira u Sinsinatiju trijumfom nad Ukrajinkom Elinom Svitolinom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/John Minchillo

Vilijamsova je u prvom polufinalu protiv Svitoline slavila sa 6:4, 6:3, i u finalu će se sastati sa boljom iz duela srpske teniserke Jelene Janković i Rumunke Simone Halep.

Amerikanka je protiv Svitoline odigrala veoma dobar meč, u kojem je u prvom setu imala zaostatak, ali kada je uspela da ga nadoknadi, nije se osvrtala i zasluženo je slavila.

Ukrajinska teniserka je bila ta koja je bolje ušla u meč, odmah je oduzela servis Vilijamsovoj, a potom bila sigurna na servisu za 2:0. Serena se tada probudila i zaigrala znatno bolje, ali rezultat to nije odmah pokazivao jer je brejk vratila u šestom gemu.

U narednim gemovima nastavljena je velika borba, Vilijamsova je uporno pritiskala Svitolinu, a novim brejkom bez izgubljenog poena u desetom gemu osvojila je prvi set sa 6:4.

Gubitak prvog seta nije omeo Svitolinu, koja se držala u igri na početku drugog. Obe su imale sigurne servise u prva dva gema, a posle velike borbe Vilijamsova je nanizala dva gema i povela sa 3:1. Ukrajinka je odmah reagovala, uzvratila istom merom, ali je Serena rešila meč u narednom gemu, kada je napravila drugi brejk na koji Svitolina nije mogla da odgovori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve